top of page
schoenen.png
tekst.png

Lesrooster

STREETDANCE

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed

Streetdance is een sport waarbij aspecten zoals improvisatie en aanmoediging door omstanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is. 

MODERN

Moderne dans is een dans waarbij je je lichaam gebruikt als communicatiemiddel. Je wilt met je lichaam dus iets overbrengen op je publiek.

 

Door modern te dansen kan je emoties en gevoelens uitbeelden door deze in je dans proberen te leggen door bewegingen.

Moderne dans ontstond toen mensen opzoek gingen naar andere manieren van dansen dan alleen het klassieke ballet.

 

Moderne dans is dus ontstaan omdat mensen niet meer die strakke regels van het ballet wilden. Moderne dans is vrij en je kan er je eigen beweging in leggen.

moderne dans
dansles
balletschoenen

ZUMBADANCE!

Zumbadance is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

Het volgt de aerobic and interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen. 

Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je kern/torso - oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een ere en strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Peuterdans - €25,50 per maand
1x per week - €28,00 per maand
2x per week - €42,50 per maand
Onbeperkt - €48,50 per maand


Strippenkaart yoga/zumbadance
5 strippen  €75, 8 weken geldig
10 strippen  €125, 14 weken geldig
Losse les  €17,50 per les

HIPHOP

Hiphop dance is een street dance stijl wat gedanst wordt op hiphop muziek. Hiphop dance is onderdeel van de hiphop cultuur, waaronder stijlen als Breaking (Breakdance), Locking en Popping. Deze dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig en werd populair door dansgroepen in Amerika.
 

Wat hiphop onderscheidt van andere stijlen is dat het van oorsprong 'freestyle' gedanst wordt. De dansers improviseerden of bedachten ter plekke moves of danspassen.

 

JAZZBALLET

Jazzballet, ook wel jazzdans of jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop.

 

De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met summiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen).

 

jonge Ballerina
Break Dancer in Pink
bottom of page